Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

4 συμπτώματα που οι άνδρες δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσουν!


Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας μπορεί να εκδηλωθεί αρχικά με ένα φαινομενικά «αθώο» σύμπτωμα



Ορισμένες φορές δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όμως μερικές ενδείξεις που εντοπίζονται νωρίς μπορούν να σώσουν ζωές. Κάθε άνδρας πρέπει να ποιο είναι το χειρότερο σενάριο που μπορεί να προκύψει από τέσσερις απλές ενδείξεις.

1. Καούρα



Μπορεί να οφείλεται σε κάτι που φάγαμε, όμως αποτελεί επίσης σύμπτωμα εμφράγματος. Ο συνδυασμός της καούρας με τη δύσπνοια, τον πόνο στο χέρι, τη ναυτία, την τάση προς έμετο και την εφίδρωση επιβάλλει την άμεση επίσκεψη στο γιατρό.

2. Αίμα στο σπέρμα



Μπορεί να οφείλεται σε μικρο-τραυματισμό κατά τη διάρκεια του σεξ ή λοίμωξη του προστάτη. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να υποδεικνύει καρκίνο του προστάτη ή των όρχεων. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εάν το αίμα εμφανιστεί για λίγες μόνο μέρες, μετά από τραυματισμό.

3. Έντονος πονοκέφαλος



Μπορεί να οφείλεται στην αφυδάτωση, την έλλειψη ύπνου ή το στρες. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να αποτελεί ένδειξη αιμορραγίας στο κεφάλι. Εάν ο πονοκέφαλος εκδηλώνεται συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας, επιβάλλεται η επίσκεψη στο γιατρό. Αυτό που πρέπει επίσης να προσέχουν οι άνδρες είναι οι μεταβολές στη συχνότητα και την ένταση των πονοκεφάλων. Εάν ο πονοκέφαλος αρχίσει ξαφνικά να εκδηλώνεται σε καθημερινή βάση ή γίνει πολύ έντονος, τότε μάλλον υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας. Τα προβλήματα στην όραση, η δυσκολία στην ομιλία, η αδυναμία στα άκρα και το μούδιασμα στο πρόσωπο μπορεί να υποδεικνύουν αιμορραγία, ανεύρυσμα, εγκεφαλικό, ακόμη και όγκο στο κεφάλι.

4. Λευκή κηλίδα στη γλώσσα



Μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρκίνου του στόματος. Η λευκή κηλίδα σε οποιοδήποτε σημείο του στόματος (στο μάγουλο, τα ούλα ή τη γλώσσα) μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη, ιδιαίτερα για τους καπνιστές.



Πηγή: onmed