Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ρομπότ σερβιτόροι και... ελεύθερη πτώση στο πιο «έξυπνο» κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο



Ρομπότ που σερβίρουν, εξομοιωτής αλεξίπτωτου ελεύθερης πτώσης και βιονικά μπαρ, είναι μόνο κάποιες από τις παροχές που προσφέρει το «Quantum of the Seas», το πιο hi-tech πλοίο του πλανήτη.



Το τελευταίο πνευματικό τέκνο της Royal Caribbean, αποτελεί το νεότερο μέλος του στόλου της, το «πιο έξυπνο κρουαζιερόπλοιο στην ιστορία» και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα διασκεδαστικό παλάτι στην θάλασσα, σύμφωνα με το CNN.



Με μήκος στα 348 μέτρα και ύψος 92 μέτρα το υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο φθάνει σε μέγεθος πέντε Boeing 747 στη σειρά και είναι το τρίτο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο.

Στο εσωτερικό του τα πάντα θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας, ρομπότ που σερβίρουν, εξομοιωτής αλεξίπτωτου ελεύθερης πτώσης, το πρώτο ψηφιακό σύστημα ψυχαγωγίας στον κόσμο, συγκρουόμενα, εικονικά μπαλκόνια, δωμάτια χωρίς παράθυρα και βιονικά μπαρ (Οι επιβαίνoντες μπορούν να παραγγέλνουν ποτά μέσω tablet και ύστερα να παρακολουθούν καθώς οι μπάρμαν-ρομπότ φτιάχνουν το ποτό που επιθυμούν!)





Όσοι διαθέτουν μια λογοτεχνική κλίση μπορεί ακόμη να δειπνήσουν στη «Χώρα των Θαυμάτων», με τις σερβιτόρες να είναι ντυμένες όπως οι χαρακτήρες από το μυθιστόρημα του Lewis Carroll.



Το Quantum of the Seas διαθέτει 18 καταστρώματα, 16 γυάλινους ανελκυστήρες, 19 εστιατόρια, 2090 καμπίνες και χώρο για να φιλοξενήσει περίπου 5000 επιβάτες και 1500 άτομα προσωπικό.



Το κρουαζιερόπλοιο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, δημιουργεί στους επιβάτες την αίσθηση ότι έχουν μεταφερθεί στο μέλλον και όπως υποδηλώνει και το όνομά του, έχει κάνει ένα «κβαντικό άλμα» στην κατασκευή σκαφών.

Χτισμένο στο ναυπηγείο Meyer Werft, στο Papenburg της Γερμανίας, το πρώτο ταξίδι του στο τέλος του περασμένου έτους ήταν από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη και μια οκταήμερη κρουαζιέρα στην Καραϊβική ξεκινά από 1.333 δολάρια.











Απολαύστε το βίντεο





Πηγή: newmoney.gr