Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Πρέπει να το δείτε: Ένα προφητικό βίντεο από το 1980


Το απόσπασμα είναι από τη ταινία ''Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι'', που προβλήθηκε το 1980, με...




πρωταγωνιστή το Κώστα Βουτσά. Διηγείται τις περιπέτειες ενός βιοτέχνη ρούχων (Κώτσος) που προσπαθεί να επιβιώσει στη νέα τάξη πραγμάτων που καθορίζεται από τη τότε ΕΟΚ.

Η ταινία αναπαριστά με τρομακτική ακρίβεια τα κακώς κείμενα της χώρας που από εκείνη την εποχή, ήταν γνωστά. Διαφθορά στο δημόσιο, υψηλή φορολογία, άνισος ανταγωνισμός με πολυεθνικές και φθηνά εισαγώμενα προϊόντα και απαξίωση των εγχώριων επιχειρήσεων, πολλές φορές στο βωμό της ένταξης σε μια εμπορική και οικονομική κοινότητα που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα μεγάλα συμφέροντα.

Τι έχει μεσολαβήσει από το 1980 έως σήμερα; όλες οι ελληνικές βιομηχανίες κλείσαν, το διεφθαρμένο και πελατειακό δημόσιο γιγαντώθηκε και οι Έλληνες μετατράπηκαν σε εργατικό δυναμικό, χαμηλού, πολλές φορές επιπέδου και ανταμοιβής. Παράλληλα, εισέβαλαν στη χώρα πολυεθνικές εταιρείες και πολυκαταστήματα, εξαναγκάζονας το μικρομεσαίο επιχειρηματία στο κλείσιμο και την ανεργία.

Ο Κώτσος στη ταινία, σώθηκε χάρη στην επέμβαση των εξωγήινων. Μήπως και εμάς το μόνο που μας σώζει, είναι οι εξωγήινοι; Για να είμαστε δίκαιοι όμως πρέπει να επισημάνουμε και το πιο ανατριχιαστικό στοιχείο απ' όλα: Όλοι μας γνωρίζαμε τη κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Δυστυχώς όμως, δεν κάναμε τίποτα για αυτό. Απόδειξη, το παρακάτω βίντεο...



Πηγή: http://www.terranovaincognita.gr